Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018
 
Kεντρική σελίδα
H εταιρεία
Σκοπός
Ίδρυση
Ιστορία
Πρόσωπα της Εταιρείας
Χορηγοί
The Archaeological Society Foundation
Επιστημ. Υπηρεσίες
Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Ωράριο λειτουργίας
Ανασκαφές
Πρόσφατες Ανασκαφές
Ιστορία των Ανασκαφών
Αναστηλώσεις
Μουσεία
Δημοσιεύσεις
Επικαιρότητα
ΕΣΠΑ
Διακηρύξεις
Διαβουλεύσεις
Διασυνδέσεις
ΕπικοινωνίαΟ ΜΕΝΤΩΡ
3μηνιαία έκδοση
 

Copyright © 2003
Η Εν Αθήναις
Αρχαιολογική Εταιρεία
All rights reserved

σχεδίαση & ανάπτυξη από:
 
H εταιρεία > Διάρθρωση
  Απόστολος Σ. Γεωργιάδης - Πρόεδρος

  Γεννήθηκε το 1935 στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία στα Πανεπιστήμια Γοτίγγης, Κιέλου και Μονάχου στη Γερμανία. Το 1970 εξελέγη καθηγητής Αστικού Δικαίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου και το 1976 τακτικός καθηγητής Αστικού Δικαίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και δίδαξε έως το 2002, οπότε και αποχώρησε ως ομότιμος καθηγητής. Το 2005 του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή. Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι επίτιμος διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως του Υπουργείου Παιδείας (1979-1981), Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος (1989-1993), μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και είναι από το 2001 διευθυντής του νομικού περιοδικού «Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου». Από το 2000 είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, όπου και διετέλεσε Γραμματέας επί των Πρακτικών (2004-2008) καθώς και Πρόεδρος αυτής (2011). Είναι συγγραφέας πολλών νομικών έργων, όπως μονογραφιών, εγχειριδίων, κατ’ άρθρον ερμηνείας του Αστικού Κώδικα. Επίσης έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και γερμανικά περιοδικά καθώς και σε τιμητικούς τόμους Ελλήνων και ξένων συναδέλφων του.
    Ανακαλύψτε τους χώρους ανασκαφών και μελετών της Εταιρείας
   

   
   Σ. Δάκαρη, Ι. Βοκοτοπούλου, Α.Φ. Χριστίδη. Τα χρηστήρια ελάσματα της Δωδώνης. Των ανασκσφών Δ. Ευαγγελίδη. Τόμος Ι. Επίγραφές 1-2220. Τόμος ΙΙ. Επιγραφές 2221-4216. Επιμέλεια Σωτήρη Τσέλικα. Ευρετήριο Γεωργίου Παπαδόπουλου. Βιβλιοθήκη της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας αρ. 285, 286. Αθήναι 2013. τόμος Ι (ΒΑΕ285). 2
    

  Αν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, εγγραφείτε στο μηνιαίο δελτίο ενημέρωσης.
   


    Βοήθεια χρήσης | Χάρτης πλοήγησης | Όροι χρήσης | Δικαιώματα