Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
 
Kεντρική σελίδα
H εταιρεία
Σκοπός
Ίδρυση
Ιστορία
Διάρθρωση
Πρόσωπα της Εταιρείας
Χορηγοί
The Archaeological Society Foundation
Επιστημ. Υπηρεσίες
Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Ωράριο λειτουργίας
Ανασκαφές
Πρόσφατες Ανασκαφές
Ιστορία των Ανασκαφών
Αναστηλώσεις
Μουσεία
Δημοσιεύσεις
ΕΣΠΑ
Διακηρύξεις
Διαβουλεύσεις
Διασυνδέσεις
ΕπικοινωνίαΟ ΜΕΝΤΩΡ
3μηνιαία έκδοση
 

Copyright © 2003
Η Εν Αθήναις
Αρχαιολογική Εταιρεία
All rights reserved

σχεδίαση & ανάπτυξη από:
 
Επικαιρότητα


Σχολή Ιστορίας της Τέχνης 2017-2018

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 6 μ.μ.

Επιγραφική και γυμνάσιο: από τον ιδιωτικό όμιλο στον πολιτικό θεσμό και τανάπαλιν

Στη σημερινή ομιλία θα εξεταστεί η εξέλιξη του γυμνασίου από τους κλασικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους με παραδείγματα από την Αθήνα και τη Μακεδονία.

Ομιλητής είναι ο κ. Μιλτιάδης Β. Χατζόπουλος, ακαδημαϊκός, ομότιμος διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Ο κ. Χατζόπουλος έκανε σπουδές οικονομικών, κλασικής φιλολογίας και ανθρωπολογίας στο Παρίσι, όπου και αναγορεύτηκε διδάκτορας. Εχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, έχει διευθύνει πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει γράψει πλήθος μελετών. Διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Ειδικεύεται μεταξύ άλλων σε θέματα ελληνικής και λατινικής επιγραφικής, ιστορίας της ελληνιστικής και ρωμαϊκής Ελλάδος, ιστορίας των μακεδονικών θεσμών και ιστορίας της ελληνικής θρησκείας. Είναι εταίρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Το 1998 εξελέγη ξένος εταίρος της Académie des Inscriptions et Belles-Lettres και το 2015 τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και αντεπιστέλλον μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.
  Ανακαλύψτε τους χώρους ανασκαφών και μελετών της Εταιρείας
 

 
 Σ. Δάκαρη, Ι. Βοκοτοπούλου, Α.Φ. Χριστίδη. Τα χρηστήρια ελάσματα της Δωδώνης. Των ανασκσφών Δ. Ευαγγελίδη. Τόμος Ι. Επίγραφές 1-2220. Τόμος ΙΙ. Επιγραφές 2221-4216. Επιμέλεια Σωτήρη Τσέλικα. Ευρετήριο Γεωργίου Παπαδόπουλου. Βιβλιοθήκη της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας αρ. 285, 286. Αθήναι 2013. τόμος Ι (ΒΑΕ285). 2
  

Αν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, εγγραφείτε στο μηνιαίο δελτίο ενημέρωσης.
 


  Βοήθεια χρήσης | Χάρτης πλοήγησης | Όροι χρήσης | Δικαιώματα