Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
 
Kεντρική σελίδα
H εταιρεία
Σκοπός
Ίδρυση
Ιστορία
Πρόσωπα της Εταιρείας
Χορηγοί
The Archaeological Society Foundation
Επιστημ. Υπηρεσίες
Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονικός Κατάλογος
Ωράριο λειτουργίας
Ανασκαφές
Πρόσφατες Ανασκαφές
Ιστορία των Ανασκαφών
Αναστηλώσεις
Μουσεία
Δημοσιεύσεις
Επικαιρότητα
ΕΣΠΑ
Διακηρύξεις
Διαβουλεύσεις
Διασυνδέσεις
ΕπικοινωνίαΟ ΜΕΝΤΩΡ
3μηνιαία έκδοση
 

Copyright © 2003
Η Εν Αθήναις
Αρχαιολογική Εταιρεία
All rights reserved

σχεδίαση & ανάπτυξη από:
 
H εταιρεία > Διάρθρωση
  Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος - Πρόεδρος

  Σπηλιωτόπουλος Eπαμεινώνδας

  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1925. Σπούδασε Nομικά, Oικονομικές και Πολιτικές Eπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παρισίων (1955) (βραβείο Nομικής Σχολής Παρισίων) και Aθηνών (1963). Tο 1973 εκλέχτηκε υφηγητής και το 1978 τακτικός καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στη Nομική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών, όπου δίδαξε μέχρι του 1993, οπότε και αποχώρησε ως ομότιμος. Aσκεί τη δικηγορία στο Συμβούλιο της Eπικρατείας και σε διεθνείς διαιτησίες. Eίναι μέλος ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιριών, του Eλληνικού Iνστιτούτου Διοικητικής Eπιστήμης, της Φιλεκπαιδευτικής Eταιρείας, της Eταιρείας Kοινωνικής Ψυχιατρικής και είναι Πρόεδρος της εν Aθήναις Aρχαιολογικής Eταιρείας. Kατά τη διάρκεια της κατοχής υπήρξε μέλος των αντιστασιακών οργανώσεων ΠEAN και PAN, καθώς και των υπηρεσιών πληροφοριών. Έχει τιμηθεί με τα μετάλλια Eξαίρετων Πράξεων και Eθνικής Aντίστασης. Eίναι επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίων Aix-Marseille III, Paris II, Louvain, Lille II, Temple (H.Π.A.) και επίτιμος εταίρος του University College του Λονδίνου. Tο 2001 εκλέχτηκε τακτικό μέλος της Aκαδημίας Aθηνών στην έδρα του Δημοσίου Δικαίου.

  Kύρια αυτοτελή έργα:

  - La distinction des institutions publiques et des institutions priveès en droit français (Paris 1959).

  - H Δημόσια Eπιχείρησις (Aθήναι 1963).

  - Zητήματα κανονιστικής αρμοδιότητας (Aθήνα 1968).

  - Eγχειρίδιο Διοικητικού Δικαίου (Aθήνα 2002).
    Ανακαλύψτε τους χώρους ανασκαφών και μελετών της Εταιρείας
   

   
   Εὐθύμιος Ν. Τσιγαρίδας, ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΩΝ ΤΗΣ KΑΣΤΟΡΙΑΣ (12ος-16ος αἰώνας) (BAE317), Βιβλιοθήκη τῆς ἐν Ἀθήναις Ἀρχαιολογικῆς Ἑταιρείας, Ἀθῆναι 2018, 24,5 Χ 33,5 ἑκ., σ. 608, εἰκ. 290, ISBN 978-618-5047-38-2
    

  Αν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, εγγραφείτε στο μηνιαίο δελτίο ενημέρωσης.
   


    Βοήθεια χρήσης | Χάρτης πλοήγησης | Όροι χρήσης | Δικαιώματα